Lokale Sportakkoorden in Noord-Brabant

Sportakkoorden in Noord-Brabant 

We zijn er trots op dat de Sportformateurs van SSNB in Brabant maar liefst 26 processen begeleiden om te komen tot lokale sportakkoorden. Processen waar we veel energie van krijgen omdat we veel betrokken mensen uit de sport en andere sectoren ontmoeten en omdat we mooie samenwerkingen zien ontstaan of versterkt zien worden. Een aantal sportakkoorden is inmiddels opgeleverd en door de partners ondertekend. Daar kan men aan de slag met uitvoering van de geformuleerde ambities.

Lokale netwerken duurzaam versterken 
Doel van lokale sportakkoorden is niet alleen om de uitvoering van ambities te bevorderen, maar juist om die lokale netwerken te bouwen/versterken. De essentie van het lokaal sportakkoord is dat de sport zich ontwikkelt tot een volwaardige partner van de overheid. Gezamenlijk wordt gekeken naar de rol en toegevoegde waarde van sport voor de overheid (als partner) en in vervolg daarop voor andere organisaties zoals zorg, welzijn, onderwijs, maatschappelijk middenveld, etc. Op die manier boeken we voortgang op de ambities en dragen we zorg voor het duurzaam versterken van het sportbeleid en de sportinfrastructuur.

Adviseur Lokale Sport 
Het is natuurlijk fijn als je samen met de partners het sportakkoord hebt ondertekend en als het uitvoeringsbudget is aangevraagd. Maar dan begint het eigenlijk pas, want dat moet er worden gestart met uitvoering van de geformuleerde ambities en actiepunten. Hoe gaat dat in z’n werk?

Om de sport lokaal te versterken, stelt de gezamenlijke sport (sportbonden, NL-Actief en NOC*NSF) vanuit de Sportlijn van het Nationaal Sportakkoord aan elke gemeente een Adviseur Lokale Sport en een aantal services ter beschikking. De Adviseur Lokale Sport matcht ambities uit het Sportakkoord en behoeften van clubs met services vanuit de Sportlijn en adviseert over inzet van uitvoeringsbudget en andere lokale initiatieven (bijv. Verenigingsondersteuning Rabobank). Vanuit SSNB vervullen deze rol in 32 Brabantse gemeenten.

In welke gemeenten is SSNB dan betrokken 

Zuidoost-Brabant (regio van Miriam van Moll) 
Sportformateur: Best, Bergeijk*, Bladel*, Eersel*, Eindhoven, Laarbeek, Mook en Middelaar (Limburg), Nuenen, Reusel-de Mierden*, Someren, Son en Breugel en Waalre.
*de 4 Kempengemeenten sluiten als enige in Brabant een regionaal sportakkoord

Adviseur Lokale Sport: Asten, Cranendonck, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Nuenen, Son en Breugel, Valkenswaard en Veldhoven.

Hart van Brabant (regio van Dave Schoonen) 
Sportformateur: Altena, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Loon op Zand en Tilburg.

Adviseur Lokale Sport: Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Loon op Zand, Waalwijk en Heusden.

West-van Brabant (regio van Martijn Gommeren)
Sportformateur: Etten-Leur, Halderberge, Rucphen, Westvoorne (Zuid-Holland) en Zundert.

Adviseur Lokale Sport: Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Steenbergen en Zundert.

Noordoost-Brabant (regio van Jos Kuipers) 
Sportformateur:
Boekel, Cuijk, Grave, Mill, Sint Hubert.

Adviseur Lokale Sport: Bernheze, Boxmeer, Landerd, Meierijstad, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint Anthonis en Uden.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.

    Top