Lokaal Preventieakkoord voor Dongen

De gemeente Dongen gaat voor een lokaal Preventieakkoord. En dat doen we samen met verschillende lokale partijen en inwoners. We willen afspraken maken om ambities, doelstellingen en acties binnen het Preventieakkoord voor Dongen vorm te geven en verschillende lopende initiatieven aan elkaar koppelen.

We gaan voor het Preventieakkoord voor Dongen uit van de volgende thema’s: ‘Gezonde leefstijl en mentale gezondheid voor jong en oud’ en ‘Veilig gebruik van genotsmiddelen (alcohol, roken, drugs)’. Met als doel: een gezond en vitaal Dongen.

Op 1 en 8 april zijn er in Dongen 2 bijeenkomsten gehouden met in totaal zo’n 45 deelnemers vanuit verschillende organisaties in Dongen. Tijdens deze bijeenkomsten is gesproken over de kansen en uitdagingen die er rondom de verschillende thema’s binnen het preventieakkoord liggen in Dongen. Vanuit de mooie opbrengst van deze bijeenkomsten worden nog verdiepingssessies georganiseerd met betrokken partijen. Daarnaast worden de ambities nog voorgelegd aan de inwoners van de gemeente Dongen.

Bekijk hier de presentaties van de 2 bijeenkomsten in het kader van het preventieakkoord in Dongen:

Bijeenkomst 1 april: Gezonde leefstijl en mentale gezondheid voor jong en oud

Bijeenkomst 8 april: Veilig gebruik van genotsmiddelen (alcohol, roken, drugs)

Sandra Heerius
Formateur Preventie Akkoord
Gemeente Dongen
Mail: sandra.heerius@dongen.nl
Tel.: 06 – 24 82 24 99