Lokaal Preventieakkoord voor Meierijstad, praat je mee?

De gemeente Meierijstad gaat voor een lokaal Preventieakkoord. En dat doen we samen met verschillende lokale partijen en inwoners. We willen afspraken maken om ambities, doelstellingen en acties binnen het Preventieakkoord voor Meierijstad vorm te geven en verschillende lopende initiatieven aan elkaar koppelen.

In de gemeente Meierijstad benaderen we het lokaal preventieakkoord hoofdzakelijk vanuit het thema sport en bewegen. Daarmee is het een preventieakkoord een verlengde van de Sportnota ‘Sportief in Beweging’ die in 2018 is vastgesteld. Samen met partijen willen we na gaan denken over de vraag hoe we sport en bewegen nog meer in kunnen zetten om de vitaliteit van onze inwoners te verbeteren, als ook hoe we sport-, beweeg- en gezondheidsinitiatieven kunnen stimuleren bij sportverenigingen, in het onderwijs, bij sociaalmaatschappelijke organisaties of bij bedrijven.

We gaan voor het Preventieakkoord voor Meierijstad uit van de landelijke preventiethema’s: overgewicht, alcohol en roken. Met als doel: een gezonde en vitale Meierijstad.

De input van lokale partners en inwoners bij het opstellen van een lokaal Preventieakkoord is onmisbaar. Daarom nodig ik u graag uit voor de volgende bijeenkomst:

  • Kick Off lokaal preventieakkoord gemeente Meierijstad
    dinsdag 13 april 19.00 – 20.30 uur

U begrijpt dat we, vanwege de huidige coronamaatregelen, genoodzaakt zijn om de bijeenkomsten digitaal te organiseren. We maken hiervoor gebruik van Teams.

Tijdens de bijeenkomst zal wethouder Coby van der Pas het startsein geven voor het lokale preventieakkoord Meierijstad, er zal een verdere inhoudelijke uitleg gegeven worden over het lokale preventieakkoord, de GGD geeft een inzicht over de lokale cijfers en de deelnemers gaan gezamenlijk in subgroepen de verdieping in met hun ervaringen/knelpunten en hoe we die binnen de gemeente Meierijstad kunnen oplossen. We zijn erg benieuwd naar uw inzichten en meningen.

We hopen u dus op 13 april online te zien. U kunt zich hier of het in het kader hier rechts bovenaan aanmelden voor de bijeenkomsten. Een aantal dagen van te voren ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie over het programma en de link om de bijeenkomst bij te wonen.

Jos Kuipers
Formateur Preventie Akkoord
Gemeente Meierijstad
Mail: j.kuipers@ssnb.nl
Tel.: 06 – 24 82 24 90