Samen voor een vitaler Meierijstad

De gemeente Meierijstad gaat samen met lokale partijen en inwoners een Lokaal Vitaliteitsakkoord ontwikkelen. Dit akkoord richt zich op preventie van roken, overgewicht, problematisch alcoholgebruik en mentale problematiek. Sporten en bewegen is hiervoor een belangrijk middel. Aan de basis van het akkoord ligt dan ook de Sportnota ‘Sportief in Beweging’ uit 2018. Het te ontwikkelen Vitaliteitsakkoord sluit daar op aan.

Het Vitaliteitsakkoord volgt op de lancering van het Nationaal Preventieakkoord door de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in 2018. Daarin hebben meer dan 70 landelijke organisaties afspraken gemaakt om de gezondheid van alle Nederlanders te bevorderen. Het Nationaal Preventieakkoord richt zich hoofdzakelijk op het terugdringen van gezondheidsschade als gevolg van roken, alcoholgebruik en overgewicht.

Het ontwikkelen van het Vitaliteitsakkoord doet de gemeente samen met sportverenigingen, sportraad, GGD, wijk- en dorpsraden, zorgprofessionals, welzijnspartijen en bedrijven. Tijdens de Kick Off van 13 april jongsleden spraken deze partners over de mogelijkheden om sport en bewegen nog meer in te zetten om zo de vitaliteit van de inwoners verder te verbeteren. Alle ideeën worden gebruikt bij het opstellen van het Lokaal Vitaliteitsakkoord.

Wethouder Coby van der Pas: ‘In Meierijstad geloven we in de kracht van sport en bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl, maar ook om gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan, te ontstressen en kortom het mentaal welbevinden van onze inwoners te stimuleren. Goed om te zien dat zoveel partners betrokken worden bij de totstandkoming van dit Vitaliteitsakkoord. Met dit akkoord kunnen we samen de vitaliteit van zo veel mogelijk inwoners nog een extra boost gaan geven’.

Ook ideeën?
Wil jij ook meepraten over een vitaler Meierijstad? Ideeën zijn zeer welkom en kunnen doorgegeven worden aan de formateur van het vitaliteitsakkoord, Jos Kuipers van Sportservice Noord-Brabant, via j.kuipers@ssnb.nl of via tel: 06 – 24 82 24 90