Lokaal Preventieakkoord voor Waalre, praat je mee?

De gemeente Waalre gaat voor een lokaal Preventieakkoord. En dat doen we samen met verschillende lokale partijen en inwoners. We willen afspraken maken om ambities, doelstellingen en acties binnen het Preventieakkoord voor Waalre vorm te geven en verschillende lopende initiatieven aan elkaar koppelen.

In overleg met de klankbordgroep, die bestaat uit een afvaardiging van GGD Brabant-Zuidoost (gezondheidsbevordering en jeugdgezondheidszorg), huisartsen Aalst-Waalre, Eén tegen eenzaamheid en de gemeente Waalre, stellen we voor om in het Preventieakkoord voor Waalre uit te gaan van de volgende thema’s: ‘Gezonde leefstijl voor jong en oud’ en ‘Veilig gebruik van genotsmiddelen (alcohol, roken, drugs)’. Met als doel: een gezond en vitaal Waalre.

De input van lokale partners en inwoners bij het opstellen van een lokaal Preventieakkoord is onmisbaar. Daarom nodig ik u namens de klankbordgroep graag uit voor één van de volgende, of beide, bijeenkomsten:

  • Gezonde leefstijl voor jong en oud woensdag 24 maart 10.30 – 12.30 uur: klik hier voor de presentatie van deze bijeenkomst.
  • Veilig gebruik van genotsmiddelen woensdag 7 april 15.00 – 17.00 uur: klik hier voor de presentatie van deze bijeenkomst.

U begrijpt dat we, vanwege de huidige coronamaatregelen, genoodzaakt zijn om de bijeenkomsten digitaal te organiseren. We maken hiervoor gebruik van Teams.

Tijdens de bijeenkomst presenteren we kort welke kansen een lokaal Preventieakkoord voor Waalre biedt. GGD Brabant-Zuidoost licht de huidige situatie ten aanzien van een aantal gezondheidsthema’s toe. Vervolgens gaan we aan de slag met uw ervaringen/knelpunten en hoe we die binnen de gemeente Waalre kunnen oplossen. We zijn erg benieuwd naar uw inzichten en meningen.

We hopen u dus op 24 maart en/of 7 april online te zien. U kunt u zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst(en). Een aantal dagen van te voren ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie over het programma en de vergaderlink.

Miriam van Moll
Formateur Preventieakkoord Waalre
Mail: m.v.moll@ssnb.nl
Tel.: 06 – 20 49 19 09