Sportakkoorden Festival in Noord-Brabant op 11 juli 2022

Heb je bijgedragen aan het sportakkoord in jouw gemeente? Ben je benieuwd hoe anderen aan de slag zijn geweest met hun sportakkoord? En heb je zin in een gezellige bijeenkomst om terug te blikken én vooruit te kijken? Dan ben je van harte welkom op het sportakkoorden festival op 11 juli as. in Schijndel en kun je je hier inschrijven via Mijn VSG.

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’ getekend en nu, na bijna vier jaar, zijn in nagenoeg  alle gemeenten diverse groepen aan de slag gegaan met de activiteiten uit hun eigen lokale sportakkoord!

Wij zijn trots op al die lokale sportakkoorden en de partijen die zich daaraan hebben verbonden. Reden dus voor een feestje met iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Voor twaalf festivals maar liefst, die gaan plaatsvinden in de zomermaanden juni-, juli en september 2022 op twaalf verschillende plekken in het land.

Voor wie?

Onder de noemer “Lang leve het Sportakkoord!” nodigen we iedereen die heeft meegeholpen aan het lokale sportakkoord uit voor het festival. Dit zijn: de vrijwilligers van de sportvereniging, de zorgverleners, de gymleraar, beleidsmaker van de gemeente, wethouder en raadsleden, de clubondersteuner en adviseur, lokale sportraad, de GGD-er, de buurtsportcoach, sportschooleigenaar, de fysiotherapeut, de supermarkteigenaar en al die andere betrokkenen van het lokale sportakkoord.

Avondprogramma met buffet

Locatie is, hoe kan het anders, inspirerend! Tijdstip is de avond, te starten met een maaltijd voor alle bezoekers.

Onder inspirerende begeleiding van “the Small Giant” Roy Meyer (top-judoka, co-commentator bij Olympische Spelen en DE man die weet om te gaan met teleurstellingen en tegenslagen) gaan we met elkaar delen wat er is bereikt; Wat is er terecht gekomen van die mooie ambities uit het nationale sportakkoord? Hoe staat het met de beweegvaardigheid van de jeugd? Hoe is er gewerkt aan meer vitale sportclubs?

Is de sportcultuur positiever geworden? En ook inclusiever? We zullen het zien op de sport- en beweegmarkt!

En we blikken vooruit: Hoe nu verder met de lokale kernteams en de sportakkoorden? Welke ambities hebben we nog meer?

 • 18.00 – 19.00 uur: Inloop met buffet
 • 19.00 – 19.30 uur: Terugblik op bijna 4 jaar sportakkoorden met lokale vertegenwoordigers
 • 19.30 – 20.40 uur: Sport- en beweegmarkt waar (partners van) lokale sportakkoorden zich laten zien!
 • 20.40 – 21.00 uur: Vooruitblik: in gesprek met de landelijk partners én de zaal
 • 21.00 – laat: Borrel

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in het middagprogramma voorafgaande het Sportakkoordenfestival, het Lerende Netwerk voor de buurtsportcoaches, dan kun je hier klikken voor meer informatie.

Ken je anderen voor wie deze uitnodiging ook interessant is, voel je vrij om dit bericht door te sturen.

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

  Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.

  Top