Brigitte Musters

Brigitte Musters over haar werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“De onderlinge strijd, maar ook gezelligheid en verbondenheid”

Brigitte Musters staat aan het roer van SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant). De organisatie zet zich als kennispartner en verbinder in voor een gezond en veerkrachtig Brabant. “Als directeur verbind ik alle onderdelen van de organisatie met elkaar. Strategie, processen, financiën, het hoort er allemaal bij. Maar dat is vooral de functionele kant. Het persoonlijke aspect vind ik het allerleukst. De mensen die het doen zo goed mogelijk helpen in hun ontwikkeling. Als ik daaraan een steentje kan bijdragen dan vind ik dat super leuk. Heel eerlijk? Als de winkel keurig is ingericht en loopt dan vind ik het minder interessant. Er moet wel iets te doen zijn. Mooi om te ervaren dat we doorlopend kunnen verbeteren en groeien. Dat is ook nodig, het speelveld is continue in beweging.”

Dit is precies wie jullie zijn

In 2019 bestond SSNB 40 jaar en dat werd onder meer gevierd met de Kennismakerij. Tijdens dit evenement stond de kracht van sport, bewegen en spelen centraal. “Wat jullie hier met z’n allen hebben neergezet is precies wie jullie zijn. Dat compliment kreeg ik na afloop. We vertellen met SSNB niet alleen wat we doen (verbinden, kennis delen en meer). Maar vooral: we dóen het gewoon en laten anderen dat ervaren. Super gaaf om dit dan ook zo terug te horen.

We hebben de afgelopen jaren met het hele team heel hard gewerkt om te staan waar we nu staan. Daar ben ik trots op. Ik gun het de organisatie dat alle inspanningen in de toekomst voor wat meer financiële rust zorgen. Als stichting gaan we voor maatschappelijke winst, maar juist daarom is het ook belangrijk dat de kosten en baten in balans zijn.”

Intens beleven

Ook zelf maakte Brigitte al jong kennis met de waarden van sport. “Ik herinner me nog levendig dat ik vroeger met m’n vader op de bank zat, bord op schoot. Dan keken we de wedstrijden van de Bundesliga. Ik vond voetbal toen nog niet leuk, maar dat we niet aan tafel hoefden te eten was een feest! Later hield ik voor de tv fanatiek de rondetijden van het schaatsen bij. Sport is voor mij zeker emotie. Ik zeg wel eens gekscherend dat ik moet huilen als de Olympische Spelen weer zijn afgelopen. Maar ik beleef het echt heel intens. Ik denk ook omdat het me herinnert aan de competitieweekenden die ik vroeger zelf met atletiek beleefde. De onderlinge strijd, maar ook de gezelligheid en verbondenheid. Vroeger was ik nergens bang voor. Een vriendinnetje zat op turnen. Ik oefende op straat net zo hard met de flikflak, radslag en overslag. Tegenwoordig is het soms nog wel eens een uitdaging, om in beweging te komen om te gaan bewegen. Maar als ik eenmaal bezig ben is het altijd heerlijk!”

Top