Ellen Vogelaar

Ellen Vogelaar, medewerker salarisadministratie

“Ik begin elke maand weer met een min of meer schone lei”

Atletiek, klassiek ballet, tennis, squash, aerobics… Ellen Vogelaar, medewerker salarisadministratie, heeft door de jaren heen allerlei sporten beoefend. Toen de kinderen kwamen stond dit even op een laag pitje. Al was de moeder van vier wel als supporter en vrijwilliger langs het honkbal- en hockeyveld te vinden. De afgelopen jaren pakte ze in de sportschool haar sportroutines weer op.

Hardlopen in de lunchpauze

Haar eerste baan was destijds bij de personeelsadministratie van Stichting STK, wat later Sportservice Gelderland werd (een onderdeel van de Gelderse Sport Federatie). Ellen begint te glunderen als ze aan deze tijd terugdenkt. “Die baan heb ik ervaren als een vakantiebaan. Samen met een aantal mensen van de Gymnastiekunie zaten we met ons team in een bungalow op het terrein van Sportcentrum Papendal. We hadden een grote tuin, organiseerden barbecues en tussen de middag gingen we bijvoorbeeld hardlopen. We konden gebruik maken van de sportfaciliteiten op het complex. Dat zijn hele leuke herinneringen.”

Lossere werksfeer

De jaren daarna verzorgde Ellen de salaris- en financiële administratie bij een breed scala aan bedrijven. Van accountantskantoor tot kippenuitsnijderij. Na een periode in het buitenland met haar gezin kwam enkele jaren geleden de vacature voor de salarisadministratie bij SSNB voorbij. “Ik dacht meteen aan die waanzinnig leuke tijd bij de Gelderse Sportfederatie en heb meteen gereageerd. De sfeer in deze branche is gewoon heel leuk. Heel anders dan bijvoorbeeld in de accountancy, waar het veel commerciëler en formeler is. Een iets lossere werkcultuur past beter bij mij.”

Tienduizenden loonstroken

Ook al is de sfeer wat informeler, het werk van Ellen kent wel degelijk vaste routines die strak gevolgd worden. En dat is maar goed ook. Zij maakt namelijk elke maand het moment mogelijk waar iedere medewerker naar uitkijkt: de salarisbetalingen. “Ik werk altijd naar die 21e dag van de maand toe. Dat vind ik ook prettig aan mijn werk. Elke maand rond ik iets af en begin daarna weer min of meer met een schone lei. Dat is een fijn gevoel.”

Tienduizenden loonstroken passeerden de afgelopen jaren het bureau van Ellen. Honderden medewerkers krijgen elke maand dankzij haar werk hun loon uitbetaald. Secuur werken is Ellen op het lijf geschreven. Als er dan toch eens iets misloopt dan vergeet ze dat niet snel. “Zo was er een keer een medewerker van wie het contract was afgelopen. Hij had een nieuw contract gekregen, maar dat had ik niet ontvangen. Zijn loonbetaling bleef dus onterecht uit. Ik heb dat toen zo snel mogelijk in orde gemaakt met een voorschot. Heel fijn als je dan van de betreffende medewerker een bedankje en waardering krijgt. Fouten maken mag, het gaat erom hoe je het oplost!”

Top