Jerome de Clercq

Jerome de Clercq over zijn werk bij SSNB en passie voor sport

Sport en bewegen als uitlaatklep

Sport en bewegen is voor mij persoonlijk de perfecte uitlaatklep. Even alles vergeten, even alles op zij zetten en even je koppie leeg maken door te bewegen. Mensen zeggen weleens: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ik heb dat dus met sport en bewegen. Heerlijk!

Gemeente Roosendaal ademt Sport en Bewegen

Als kind op basisschool de Klimroos in Roosendaal vond ik het al heerlijk om naar de gym te gaan of om lekker buiten te spelen met mijn vrienden. Voetballen op het veldje naast de school en vervolgens naar huis om in de tuin de buurman gek te maken van mijn wreeftrap tegen de garagebox. Als ik daaraan terugdenk dan ben ik nog trotser op datgene wat er in gemeente Roosendaal op sport en beweeggebied is gebeurd en de rol die ik daar zelf in heb mogen hebben. Inmiddels met een team van 20 buurtsportcoaches streven wij ernaar om alle inwoners hetzelfde beweegplezier te geven als die ik vroeger zelf had als kind. Op nagenoeg elke basisschool zijn we actief met onze buurtsportcoaches en in elke wijk zijn we te vinden met ons beweegaanbod. Roosendaal ademt Sport en Bewegen!

Het zit ‘m in de kleine dingen

De actieve mensen meer laten bewegen: dat is leuk…
De inactieve mensen laten bewegen: dat is het leukste wat er is!
Een jongen van 8 die op zijn school gepest wordt omdat hij de koprol niet kan een perfecte bal in de basket zien gooien en vervolgens de hele klas om hem heen krijgt omdat ze bij hem in het team willen zitten: dat zijn de (zo ogend) kleine dingen waar je het uiteindelijk voor doet.
Daar haal ik de energie uit om telkens weer met een big smile naar mijn werk te gaan.
Datgene wat wij doen, dat doet er echt toe!
En dat zit hem soms in de kleine dingen. Kleine dingen die zo’n verschrikkelijk groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Top