Lucas Herrings

Lucas Herrings over zijn werk bij SSNB en passie voor sport

“Een leven zonder sport en bewegen kan ik mij niet voorstellen”

Lucas Herrings kan niet zonder sport en bewegen. De sportieveling bevindt zich regelmatig in de sportschool en is altijd in voor andere leuke, sportieve uitdagingen. Zo geniet hij ook van een potje voetbal, een beachvolleybal toernooi of een rustige wandeling met de hond. “Een leven zonder sport en bewegen kan ik mij niet voorstellen, het is echt helemaal geïntegreerd in mijn leven. Het is voor mij zingeving, een uitlaatklep, ontspanning en het geeft me voldoening.” Het is dan ook geen wonder dat Lucas geniet van zijn baan als coördinator buurtsportcoaches in de gemeente Steenbergen.

Een nieuw begin met een nieuw team

Sinds september 2021 is Lucas werkzaam bij SSNB. Voorheen heeft hij de opleiding Sportkunde succesvol afgerond en na zijn studie heeft hij vier jaar gewerkt als buurtsportcoach bij de FitFabriek in Bergen Op Zoom. Na de overstap van gemeente Bergen Op Zoom naar buurgemeente Steenbergen, heeft hij een mooi nieuw team om zich heen gevormd. Samen met 3 buurtsportcoaches doet Lucas er alles aan om heel Steenbergen fit te krijgen!
De rol van coördinator bevalt Lucas goed. Hij geniet ervan om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen, maar vindt zijn uitdagingen ook in andere aspecten van zijn baan: “Het stukje beleid en beslissen wat bij mijn rol komt kijken vind ik erg leuk. Ik heb een bepaalde visie over hoe sport en bewegen het beste neergezet kan worden en wat het beste past binnen een gemeente, hier kan ik nu zelf echt invulling aan geven.” Het is voor Lucas ook belangrijk om veel contact met de gemeente te houden zodat hij aan hun wensen en behoefte kan voldoen. Op die manier is zijn meerwaarde voor de gemeente het grootst en wordt de relatie tussen buurtsportcoaches en de gemeente aangesterkt.

Steenbergen biedt uitdaging

De gemeente Steenbergen bestaat uit verschillende dorpen, qua oppervlakte is het dan ook een flinke gemeente, echter wonen er slechts 25.000 inwoners en hier ligt dan ook meteen een grote uitdaging voor Lucas en de buurtsportcoaches van Steenbergen. “De bewoners van Steenbergen wonen heel verspreid over de gemeente waardoor het belangrijk is om na te denken hoe je in ieder dorp of in elke kern sporten en bewegen kunt introduceren en stimuleren. Gelukkig zijn we wel in elk dorp actief. Onze focus ligt op dit moment vooral bij basisschoolkinderen, senioren en uniek sporters. We willen in de nabije toekomst ook meer gaan doen voor jong volwassenen en volwassenen. In principe zijn alle inwoners van Steenbergen immers onze doelgroep dus we staan voor iedereen klaar!”

Top