Sanne van Mierlo

Sanne van Mierlo over haar werk bij SSNB en passie voor sport

Met een vader in de sport en een moeder in de zorg, ben ik gemaakt voor dit vakgebied. Althans, dat denk ik zelf! Ik ben Sanne van Mierlo, woonachtig in het prachtige Oisterwijk met mijn vriend en onze hond en kat.

Nadat ik klaar was met de Fontys Sporthogeschool was het eerst tijd om iets van de wereld te zien. We zijn toen (inmiddels alweer een aantal jaar geleden) 3,5 maand door Zuid-Amerika gaan reizen. Met als hoogte punt Salar de Uyuni, de jungle van Colombia en de Galapagos eilanden.

Impact maken via sporten en bewegen maakt mij gelukkig!

Na onze fantastische reis werd het tijd om aan mijn carrière te beginnen. Ik ging aan de slag als bewegingsagoog bij Libra Revalidatie en Audiologie. Daar werd al snel duidelijk dat het werken met/voor mensen, en de impact die je hier kunt maken, hetgeen is waar ik blij van word. Zeker als dat kan middels sporten en bewegen. Ook in mijn andere functies heb ik vaak gezien dat sporten en bewegen de sleutel kan zijn tot zo veel meer dan een gezond lichaam. Denk aan zelfvertrouwen, nieuwe vrienden, zelfstandigheid en zelfredzaamheid, omgaan met tegenslagen en jezelf rustig kunnen krijgen wanneer het even niet mee zit.

Helaas heb ik ook vaak de drempels waar mensen met een beperking tegenaan lopen gezien. Denk aan fysieke- en sociale toegankelijkheid, (on)bekendheid van de aangepaste sportmogelijkheden of moeite om het financiële plaatje rond te krijgen. Daarom zet ik me in deze functie als Specialist Inclusief Sporten en Bewegen in om sporten voor IEDEREEN (op zijn of haar manier) bereikbaar te maken.

Genieten van sport(en)

Zelf heb ik tot mijn 18e altijd fanatiek geturnd. Ik had weinig talent maar des te meer plezier! Later ben ik gaan boulderen, maar ook gaan hardlopen en (mooi weer) fietsen. Het liefst wel gekoppeld aan een sportieve uitdaging met familie en vrienden. Stiekem vind ik eigenlijk alle sporten heel erg leuk, ook al mis ik enige vorm van balgevoel.

Momenteel heb ik ook de beschikking tot een sportschool aan huis, namelijk het rigoureus verbouwen van ons eerste eigen huisje. Dus als ik de komende jaren niet aan de weg aan het timmeren ben bij SSNB, dan timmer ik aan mijn eigen huis.

Wat mijn favoriete sportmoment is? Dat kan er maar één zijn: DE GOUDEN EPKE! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik tegenwoordig het liefst een dag thuis blijf om schaatsen en shorttrack te kijken.

Top