Uniek Sporten Uitleen zorgt voor toegankelijkere sport in Brabant!

Van 4 t/m 8 oktober staat de ‘week van de toegankelijkheid’ weer op de agenda. Tijdens deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, sportaccommodaties, natuurgebieden en nog veel meer. Mensen met een beperking ervaren namelijk nog steeds onwijs veel drempels om volledig mee te kunnen doen in onze samenleving.

Eén van deze drempels is het gebruik van een hulpmiddel tijdens sportactiviteiten. 5,7% Van onze bevolking gebruikt een hulpmiddel om te bewegen (stok, rollator, rolstoel, looprek enz.) (CBS, 2018). Veel mensen die in het dagelijks leven gebruik maken van een loophulpmiddel, hebben dit ook nodig in de sport. Deze hulpmiddelen zijn ontzettend kostbaar en niet iedereen kan daar zomaar gebruik van maken, wat er voor zorgt dat sommige mensen niet de sport kunnen beoefenen die zij graag zouden willen. Om deze reden kan heel Brabant gebruik maken van de Uniek Sporten Uitleen.

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen voor een periode van zes maanden. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kunnen mensen uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij ze past. Naast het uitlenen van de hulpmiddelen krijgt de sporter ook advies over het hulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen. Tijdens de uitleenservice is er altijd technische service en onderhoud beschikbaar.

Ben of ken jij iemand die gebruik zou willen maken van deze mooie regeling? Neem dan snel contact op met de beweegcoach of een WMO-consulent in jouw regio. Zij helpen je verder!

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Top