MOVE Vught

Het kan haast niet anders of je hebt de afgelopen week te maken gehad met MOVE Vught of in ieder geval hebben gehoord over MOVE Vught.

 

Naschoolse activiteiten

Ieder dinsdag, woensdag en donderdag organiseren wij naschoolse sportactiviteiten. Op dinsdag staat de bewezen succesvolle “MOVE Academy” op het programma. Tijdens de MOVE Academy kunnen kinderen in blokken van vier weken deelnemen aan hun favoriete sport en de vaardigheden extra te trainen. Maar kinderen kunnen ook deelnemen om zich te oriënteren welke sporten er allemaal zijn, of ze vinden het gewoon leuk om iedere keer aan een andere sport deel te nemen. Het is allemaal mogelijk bij de MOVE Academy. Hierbij werken we samen met verschillende sportverenigingen. Meer info én inschrijven (verplicht) via www.movevught.nl

Onze langstlopende activiteit, “Fun2Move” blijft erg in trek bij de kinderen van de groepen 3 t/m 6. Ieder week staat er wat anders op het programma. Vandaag kunnen de kinderen van 14.30-15.30 uur deelnemen aan Carnavalstrefbal. Na de vakantie staat boogschieten op het programma. Het volledige programma is te vinden op onze website.

We hebben ook aan de oudere basisschooljeugd (gr. 5 t/m 8) gedacht. Donderdag staat in het teken van “Plein Actief”. Iedere week staat er weer een super gave activiteit op het programma. De ene week zijn actief rondom basisschool de Wieken en de andere week bij de Piramide. Wil jij weten waar we zijn en wat we gaan doen, ga dan snel naar onze website.

 

Vughtse Dance Battle

Mocht je nou nog niet bij onze naschoolse activiteiten zijn geweest, dan ben je misschien wel volop aan het oefen voor de Vughtse Dance Battle. De kinderen van de deelnemende scholen zitten inmiddels in de derde oefenweek en zitten daarmee op de helft. Op zondag 18 maart vindt de Vughtse Dance Battle plaats in Theater de Speeldoos, waarbij de kinderen van zeven basisscholen de strijd aangaan om de titel ‘Danskampioen van Vught’.

 

Clinics op de scholen

We gaan deze week ook onze derde week in van onze clinics die we aanbieden tijdens de gymlessen van de basisscholen. Samen met de scholen hebben we een planning gemaakt en één keer in de drie weken komen we een ochtend naar de basisschool. Na deze week zijn alle scholen een keer aan de beurt geweest en we zijn blij dat het zo aanslaat. Alleen maar blije en enthousiaste kinderen en lovende reacties van leerkrachten. Erg goed om te horen, dit geeft ons en onze stagiaires energie!

 

Sociale ontwikkeling en participatie

De visie van MOVE Vught is dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht beperkingen. Om die reden biedt MOVE haar activiteiten gratis aan, zodat ook de kinderen van ouders met een smalle beurs kunnen genieten van onze gave sport- en spelactiviteiten. Naast alle positieve ontwikkelingen voor de gezondheid draagt sport en bewegen ook bij aan de sociale ontwikkeling en aan participatie en daar moet ieder kind uit de gemeente Vught aan deel kunnen nemen.

Wil je nou niks missen van MOVE Vught, volg ons dan op Facebook (/movevught) en Instagram (/movevught). En uiteraard via onze website www.movevught.nl. Heb je een sporthulpvraag? Mail ons dan via info@movevught.nl

 

 

 

 

MOVE Vught
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Top