Succesvol project “Beweegmaatjes” in Roosendaal

Een slechtziende mevrouw die graag zou willen hardlopen, dat is een hele uitdaging. Via het project beweegmaatjes vonden we een oplossing; deze mevrouw kan onder begeleiding van twee studenten het hardlopen weer veilig oppakken

Het project Beweegmaatjes, een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (SSNB en Fontys Sporthogeschool) zet zich al enkele jaren in voor mensen die eenzaam zijn of angstig zijn, of helemaal niet kunnen bewegen. Het heeft vaak onderliggende redenen. Ze zijn bang om te vallen of ze durven zelfs het huis niet te verlaten.

Bij Beweegmaatjes begeleiden studenten van de Fontysopleiding Sportkunde mensen met een hulpvraag wekelijks bij hen thuis. Het kan bijvoorbeeld gaan om mensen die met hun rollator buiten willen oefenen met het nemen van stoepjes, mensen die met de tandemfiets op pad willen of mensen die rolstoelgebonden zijn en meer willen bewegen binnen de eigen mogelijkheden.
De studenten gaan in tweetallen naar het huis toe van de beste meneer of mevrouw. Ze proberen de vraag te achterhalen waarom ze niet sporten of bewegen. Er kan ook een onderliggende klacht zijn waar ze rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld een blessure.

Het project beweegmaatjes wil de drempel om in beweging te komen verlagen. De doelstelling van dit traject is dat de desbetreffende persoon na de periode van ca 40 weken weer in aanmerking kan komen voor reguliere sport, zodat hij/zij zelfstandig aan kan sluiten/re-integreren bij een sportaanbieder of sportvereniging.

Meer informatie over Beweegmaatjes in Roosendaal

Neem voor meer informatie contact op met Jerome de Clercq via J.d.clercq@ssnb.nl of via 06-24822501.

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

    Top