Buurtsportcoach Kompas vanaf nu inzetbaar

Na een jaar ontwikkeltijd is het Buurtsportcoach Kompas een feit! Deze tool in ontwikkeld om data op drie niveaus te verzamelen: aantallen, tevredenheid en ervaren effectiviteit. Hij is eenvoudig in gebruik en ook voor de respondenten kost het weinig tijd. Alles met als doel om zoveel mogelijk buurtsportcoaches zoveel mogelijk essentiële data te laten verzamelen. De inzichten die het oplevert zijn voeding voor buurtsportcoaches, teamleiders en gemeenten om het gesprek te hebben voor  evaluatie, verantwoording, bijsturing en het maken van verbeterplannen.

Deze tool kan per direct door alle gemeenten en andere werkgevers van buurtsportcoaches in gebruik genomen worden. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt het gebruik van de tool tot en met maart 2022 gratis aan.

Het Ministerie is ook de opdrachtgever van de ontwikkeling van deze monitoring- en evaluatietool voor buurtsportcoaches. Gedurende het ontwikkeljaar is het project mede begeleid en de tool getest door het Mulier Instituut, Kenniscentrum Sport & Bewegen, de VSG, WijBuurtsportcoaches en buurtsportcoaches uit 30 testgemeenten.

De lokale Buurtsportcoach teams van SSNB gaan ook gebruik maken van het kompas, omdat SSNB ook de meerwaarde van tevredenheid en ervaren effectiviteit belangrijk vind. Juist met deze tool kunnen we dit inzichtelijk maken voor ons zelf en voor onze gemeenten.

Interesse?

Bent u als gemeente of werkgever geïnteresseerd in deze tool? Neem dan eens een kijkje op www.buurtsportcoach-kompas.nl. Hier kunt u meer informatie vinden. Ook kunt u zich aanmelden voor een informatie webinar op 31 maart 2021.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Top