Clubkadercoaches gestart in Vught en ‘s-Hertogenbosch

MOVE Vught (lokaal beweegteam in de gemeente Vught) heeft samen met Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en met de collega buurtsportcoaches van ‘S-PORT uit ‘s-Hertogenbosch dit landelijke project van NOC*NSF naar Vught en ‘s-Hertogenbosch gehaald. Daarmee is het onderdeel van een projectgroep bestaande uit tien andere gemeenten verdeeld over het hele land. Zij gaan komend jaar samenwerken op het gebied van clubkadercoaching. Een nieuwe functie binnen de sport en in het verenigingsleven!

In Vught is clubkadercoach Jeroen Leenders gestart bij voetbalvereniging Zwaluw V.F.C. en in ‘s-Hertogenbosch zijn Bart van de Water en Rinske Preijde gestart bij Badmintonvereniging Maasshuttles en bij de basketbalvereniging Black Eagles. Vanwege de sluiting van de binnensport, zal de officiële start bij de laatste twee genoemde verenigingen wat later gaan starten. 

De clubkadercoaches gaan helpen bij het begeleiden en opleiden van trainers en coaches. Ook ondersteunen zij bij de borging van het trainers- en coachesbeleid binnen de club. Het doel is sportplezier bij (jeugd)leden en de trainers en coaches zelf te verhogen door de trainers en coaches pedagogisch en didactisch meer te onderleggen. Dit is belangrijk, omdat trainers en coaches een grote rol spelen in het plezier van sporters. Sportplezier is bij jeugd de belangrijkste reden om te blijven sporten. 

Dit project sluit naadloos aan op de gedeelde visie van de verenigingen, de buurtsportcoaches en SSNB dat een leven lang sporten en bewegen voor iedereen mogelijk gemaakt moet worden. 

Klik hier voor een ontzettend inspirerend rapport: “De Clubkadercoach, het nieuwe normaal”, het rapport na de eerste tranche van de proeftuin Clubkadercoaching.

 

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.

    Top