De kracht van Urban Sports & Culture

Brabant heeft een ambitie
Kracht van Urban Sports & Culture

In 2017 hebben de Provincie Brabant en de B5 steden de ambitie uitgesproken om de Brabantse Urban Sports & Culture scene te versterken door samen te werken aan topsport- en talentontwikkeling, innovatie, evenementen, zichtbaarheid met marketing en koppeling aan het bedrijfsleven en in een nauwe samenwerking.

De overweging was dat Brabant in de jaren daarvoor al een stevige positie heeft opgebouwd in Nederland op gebied van urban sports & culture. Onze infrastructuur is zeer goed met 4 grote skateparken en indoor faciliteiten op gebied van BMX freestyle en freerunning, er lopen veel talenten rond en veel Brabantse kinderen en jongeren voelen zich aangetrokken tot de urban scene. Daar lagen kansen en Brabantstad wil met de samenwerking die ook pakken en uitbouwen.

Dat is gelukt. Urban sports & culture doen er toe in onze provincie en in onze steden.  Ze zijn zichtbaar, ze trekken talenten naar onze steden, ze brengen interessant nieuw leven in de brouwerij en voegen echt iets toe aan het palet wat Brabant is. Maar dat beperkt zich uiteraard niet tot de B5 steden alleen. Het urban talent komt uit alle steden en dorpen in onze provincie!

Met het urban kernteam o.l.v. BrabantSport hebben we veel kennis opgedaan en een goed netwerk opgebouwd. Die ervaring willen we graag delen met andere belangstellenden in Brabant. Dus, ziet u ook de kracht van urban sports & culture en wilt u die oppakken en uitbouwen, neem contact op met het urban kernteamlid Martijn Gommeren.

Voor meer informatie, volg urban_zuid op facebook en instagram of geef u op voor de urban nieuwsflits https://www.facebook.com/urbanzuid/app/100265896690345/

Fotograaf: Max Fransen
Skateboarder: Jimmy de Kok

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Top