Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim twee miljard euro die de overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. SSNB wil sporten en bewegen op een prominente plek op de politieke agenda en we pleiten voor extra investeringen in onze sector. Elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen levert minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement op. Investeren in sport en bewegen is dus investeren in een gezonde en energieke gemeente. Op deze pagina vindt je alle informatie over hoe jij sport en bewegen op de politieke agenda in jouw gemeente kan zetten!

Meld je aan voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente!

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van de nieuwe gemeentebesturen hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Daarom zijn we op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten. Iets voor jou? Meld je aan voor het lokale sportcampagneteam in jouw gemeente!

Het lokale sportdebat

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vinden er door het hele land (online) sportdebatten plaats. Bij deze gelegenheden kun je als vrijwilliger, ondernemer, bestuurder of gewoon als sportliefhebber je stem laten horen en ervoor zorgen dat sport hoog op de politieke agenda komt. Klik hier voor meer informatie over het lokale sportdebat.

De organisatie van een digitaal sportdebat

Twijfel je of je in corona-tijd een sportdebat kan organiseren? Het kan! Bijvoorbeeld in de vorm van een hybride of digitaal debat. Ook door online in gesprek te gaan met lokale politici daag je hen uit na te denken en een standpunt in te nemen over sport en bewegen. Met deze extra tips en adviezen voor de organisatie van een hybride sportdebat beschik je over handvatten om ook een hybride debat tot een succes te maken. Lees hier de vijf tips en adviezen voor een sportdebat in coronatijd

Meld jouw sportdebat ook aan voor de landelijke kalender via sportcampagneteamnl@nocnsf.nl

Brochure: ‘Met sport en bewegen naar een gezonde en energieke gemeente’

Gezonde en energieke inwoners, dat wil je in jouw gemeente toch ook. Als sportsector denken we dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een energieke en gezonde gemeente. Integraal, door alle domeinen van gemeentelijk beleid heen. Daarom is dit magazine ontwikkeld. Ter inspiratie voor het beleid van de toekomstige colleges in jouw gemeente, want nog altijd zeggen we: We winnen veel met sport! Download hier de sportcampagne brochure Gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Campagnevideo NOC*NSF ‘Met sport en bewegen naar een energieke en gezonde gemeente’

Vertoon deze video voorafgaand aan een werkbezoek of sportdebat. Laat je samen met de sportsector horen en zorg voor een prominente plek op de politieke agenda.

https://youtu.be/UleSkjX9HBo

Handige links voor het voor het voeren van de Sportcampagne GR2022

De lokale sportcampagneteams worden ondersteund door het Sportcampagneteam NL:
Een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Vereniging Sport & Gemeenten, Platform Ondernemende Sportaanbieders en Sportkracht12, met medewerking van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Contact

Neem voor meer informatie contact op Jos Kuipers via j.kuipers@ssnb.nl.