Eerste certificaat Goed Sportwerkgever voor Kunst & Kracht

Gymnastiekvereniging Kunst & Kracht uit Tilburg ontvangt eerste certificaat Goed Sportwerkgever

Bijna 4,5 miljoen Nederlanders zijn lid van een sportvereniging en daarmee vormt de amateursport één van de hoekstenen van onze samenleving. Om al die Nederlanders te laten sporten zijn er veel mensen nodig die dat begeleiden, organiseren en besturen. Naast de officieuze rol van werkgever voor de vele vrijwilligers die binnen de amateursport actief zijn, hebben verenigingen regelmatig ook officieel de rol van werkgever. Dat is ook het geval bij Kunst & Kracht in Tilburg, waar twee trainers en een combinatiefunctionaris betaald worden voor hun werkzaamheden voor de club.

Foto v.l.n.r.: Nabil Bouchlal (SSNB), Koen Berenschot (bestuurder), Ida Damen (bestuurder), Timothy Claessen (trainer), Esther Deltrap (trainer), Marina Houmahu (bestuurder), Anne van Ginneken (bestuurder)

“We zien turntrainer als een professioneel beroep, dat willen we goed regelen”

Kunst & Kracht biedt divers gymnastiek aanbod voor hun 900 leden: van turnen tot freerunnen en van trampolinespringen tot acrogymmen. De Tilburgse gymnastiekvereniging viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Onder meer met een wereldrecordpoging radslagen op 18 juni in het Reeshofpark en komend weekend vinden de finalewedstrijden Turnen Dames 1e divisie plaats in het T-Kwadraat in Tilburg. Het eveneens jubilerende SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant zet zich al 40 jaar in voor een gezond en veerkrachtig Brabant) verraste de gymnastiekvereniging deze week met een primeur. Uit handen van Nabil Bouchlal, manager SSNB Personeelsdiensten, ontving het bestuur van Kunst & Kracht het eerste certificaat Goed Sportwerkgever. Voorzitter Ida Damen: “Een aantal jaar geleden zijn we bij de club begonnen met een combinatiefunctionaris, waarvoor we het werkgeverschap netjes regelden met onder meer een goede cao. Sindsdien hebben we een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels zijn ook twee trainers voor de wedstrijdgroepen bij ons aan de slag als betaalde kracht. We zien turntrainer als een professioneel beroep, dat willen we gewoon goed geregeld hebben.”

Goed werkgeverschap belangrijk voor lokale amateursport

Namens SSNB legt Nabil Bouchlal uit waarom het zo belangrijk is dat sportverenigingen aandacht hebben voor goed werkgeverschap: “Wij ondersteunen veel verenigingen bij het uitvoeren van het werkgeverschap en onze partner Netwerk in de Sport maakt de ‘cao voor sportverenigingen’ toegankelijk voor alle lokale amateur sportorganisaties in Nederland. Ook Kunst & Kracht geeft op deze manier via ons op een passende en betrouwbare wijze invulling aan het werkgeverschap. De vereniging biedt daarmee zekerheid, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en goede personeelsvoorzieningen voor haar medewerkers. Ook draagt deze professionele inrichting van de werkomgeving door Kunst & Kracht bij aan de ontwikkeling van de amateursport. Hierdoor wordt de sector aantrekkelijker voor talentvol kader.” Ook andere verenigingen die op deze professionele manier invulling geven aan het werkgeverschap ontvangen als blijk van waardering en erkenning het certificaat Goed Sportwerkgever.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

    Top