In memoriam: oud-collega Jan van Gils

Donderdag 9 december kregen wij bij SSNB het bericht dat onze oud-collega Jan van Gils helaas is overleden. Dit bericht sloeg bij ons als collega’s in als een bom. Natuurlijk wisten wij dat Jan ziek was, maar het overlijden van Jan kwam voor ons toch heel onverwacht.

Op 24 maart 2021 ging Jan met pensioen en namen we afscheid van hem. Als gevolg van Corona kon dit niet het afscheid zijn zoals we graag gezien hadden en wat hij ook verdiend zou hebben. Maar het werd gelukkig wel een heel warm afscheid bij Jan thuis. In het bijzijn van zijn vrouw heeft Jan zijn eigen glossy ontvangen van Brigitte Musters (directeur bestuurder SSNB) met daarin mooie herinneringen van collega’s en oud-collega’s van SSNB. Diezelfde avond bedankte Jan ons via de SSNB groepsapp met de woorden: “Ik ben ontroerd door alle mooie berichten, feiten en constateringen. Het heeft een gevoelige snaar geraakt en ik hoop iedereen, zodra het is toegestaan, nog eens te zien en te spreken”. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

Op 1 juni 2001 kwam Jan werken bij SSNB. Jan heeft bijna 20 jaar bij SSNB gewerkt. Hij was het geweten van SSNB en hij had overal een oplossing voor. Jan was zeer betrokken bij SSNB en zijn collega’s en altijd bereid te helpen, ook als dat ten koste ging van zijn eigen werk. Jan heeft vele collega’s zien komen en gaan bij SSNB en met iedereen had hij een goede band. Dat blijkt nu ook uit het belrondje wat we de afgelopen dagen met veel (oud) collega’s hebben gehad, naar aanleiding van het overlijden van Jan. Iedereen praat met veel waardering en respect over Jan van Gils.
Jan was iemand die ook altijd oog had voor het sociale aspect. Zo wenste Jan elke dag al zijn collega’s een goedemorgen, alvorens hij zelf aan het werk ging. En ook bij personeelsborrels of uitjes was Jan altijd van de partij, het liefste met een goed glas rode wijn. Voetbal kijken in de kantine van SSNB, Sinterklaasbijeenkomsten, Borrels in de Stip in Eindhoven maar ook het 40 jarig jubileum van SSNB in de Belgische Ardennen.

Jan was controller bij SSNB, maar hij verrichte daarnaast nog tal van andere functies binnen de organisatie. Jan was de ICT helpdesk van kantoor, hij was verhuizer, klusjesman, maar ook wist iedereen hem te vinden als vertrouwenspersoon. Jan had altijd een luisterend oor en vaak ook een oplossing.

Jan had voor alles een oplossing, behalve voor de ziekte die hem in het voorjaar van 2020 overkwam. Wij zullen Jan altijd blijven herinneren als een liefdevolle hardwerkende collega, hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze organisatie. Een bijzonder mens is niet meer. Wij zijn hem heel veel dank verschuldigd voor al zijn werkzaamheden voor SSNB.
Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte met dit verlies. Jan is 67 jaar geworden.

Brigitte Musters, Directeur Bestuurder & Fons de Kok, HR Manager

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vlag.

    Top