Jeugdfonds Sport Brabant helpt kinderen die in armoede opgroeien

“Verspil geen goede fouten maar leer van ze.” Giuseppe Jung, ambassadeur Jeugdfonds Sport Brabant

Online veiling: bied op sporttenues van Brabantse topsporters en steun daarmee het Jeugdfonds Sport Brabant.

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek (20-29 september 2019) staat héél Nederland in het teken van sport. Rondom het thema #sportdoetietsmetje wordt duidelijk hoeveel sport te bieden heeft. Want van sport word je niet alleen fysiek fitter. Sport verbroedert, geeft zelfvertrouwen, haalt het beste in mensen naar boven en maakt gelukkig. Maar voor teveel kinderen is het niet vanzelfsprekend dat zij lid kunnen worden van een sportvereniging. Daarom organiseert SSNB een online veiling voor het Jeugdfonds Sport Brabant.

Geen geld voor de contributie van de sportclub

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In deze gezinnen is het geld voor contributie of sportmaterialen simpelweg niet aanwezig. Het Jeugdfonds Sport Brabant maakt sporten mogelijk voor kinderen en jongeren uit deze Brabantse gezinnen. Want iedereen verdient de kans om te sporten. Giuseppe Jung, 16 jaar, Europees kampioen kickboksen in de jeugdklasse en ambassadeur van het Jeugdfonds, beaamt dit.

“Ik leer nog zoveel meer van sporten”

“Plezier staat bij mij voorop in het sporten. Maar ik leer er nog veel meer van: samenwerken, discipline en leren doorzetten. Ik heb door het sporten veel minder stress en ik leef gezonder. Mijn droom is om de beste te worden in mijn sport, om wereldkampioen te worden in de A-klasse. Sport heeft mij veel gegeven: ik ben een beter persoon geworden, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Mijn advies aan alle kinderen is dan ook: ga ook sporten! Je kunt je energie kwijt en je voelt jezelf beter en gezonder. Je hoeft zeker niet net zoals ik aan topsport te doen. Gewoon gezellig sporten met je vrienden is al super. Je hebt dan samen plezier en haalt het beste uit jezelf.”

Als u overweegt een pijnstiller of medicijn te nemen om erectiestoornissen te behandelen wat kost cialis 10mg, neem dan contact op met uw arts. Het is belangrijk om te weten welke bijwerkingen moeten worden overwogen voordat u voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Steun JeugdFonds Sport Brabant

Sinds 2012 heeft het Jeugdfonds Sport Brabant al bijna 10.000 kinderen kunnen helpen. Het fonds betaalt de contributie, sportkleding en sportattributen voor kinderen uit gezinnen in Noord-Brabant die dit zelf niet kunnen betalen, zodat ook zij hun passie kunnen volgen. Om nog meer kinderen te kunnen helpen is veel geld nodig. Daarom organiseert SSNB (partner van Jeugdfonds Sport Brabant) ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum een online veiling. Via de online veiling kan er geboden worden op gesigneerde sporttenues of andere items van Brabantse (oud-)topsporters onder wie Anky van Grunsven, Ireen Wüst, Adrie van der Poel, Minke Booij en Yuri van Gelder. Marc Lammers, Stijn Brokx en Giuseppe Jung -allen ambassadeur van het Jeugdfonds Sport Brabant- hebben ook interessante items aangeleverd voor de veiling. De opbrengst van de online veiling komt geheel ten goede aan Jeugdfonds Sport Brabant.

Bied mee (dit kan tot maandag 12.00 uur) en kijk voor alle veilingitems op www.ssnb.nl/veiling. Wil je niet mee bieden maar wel doneren? Dat kan ook. Donaties zijn meer dan welkom op NL04RABO0127265244 t.a.v. Jeugdfonds Sport Brabant o.v.v. ‘Veiling’.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Sleutel.

    Top