Mooie initiatieven bij GUUS beweegt je in Uden

Om ouders, kinderen en grootouders in Uden samen in beweging te brengen, kwam GUUS beweegt je met mooie initiatieven. Zo kwam ze op het idee om beweegroutes te gaan ontwikkelen. Dit met het idee dat je nooit te oud bent om te spelen en eropuit te trekken. Door middel van de beweegroutes kunnen de inwoners van Uden, wanneer het hen uitkomt, de routes wandelen. Maar ook is het team van GUUS beweegt je, sinds het begin van Corona, begonnen met het opnemen van Energizers. Deze Energizers zijn beweegvideo’s bedoeld om meer mensen in beweging te krijgen.

Beweegroutes

Om ouders, kinderen en grootouders in Uden samen in beweging te brengen, kwam GUUS beweegt je op het idee om beweegroutes te gaan ontwikkelen. Dit met het idee dat je nooit te oud bent om te spelen en eropuit te trekken.

Er zijn inmiddels twee beweegroutes uitgewerkt. De eerste is een speeltuintjesroute van 5 km waarbij je diverse speeltuinen tegenkomt. De tweede route is een oefenroute van 2 km waar je oefeningen tegenkomt. Denk aan een bankje waarop je de oefening kan uitvoeren. De route en de oefeningen staan op een digitale kaart weergeven. Er is zelfs de mogelijkheid om een QR-code te scannen. Via deze QR-code krijg je een filmpje te zien waar de oefening wordt toegelicht. Momenteel is er voor elke wijk in de gemeente Uden een route in ontwikkeling.

Door middel van de beweegroutes kunnen de inwoners van Uden, wanneer het hen uitkomt, de routes wandelen. Op social media worden de routes veel gedeeld. Zo helpt het netwerk mee aan de verspreiding om nog meer mensen in beweging te krijgen!

Wil jij ook een van de routes lopen in Uden?

De kaart downloaden om zelf de route te lopen, doe je hier.

Energizers

Sinds het begin van Corona is het team van GUUS beweegt je begonnen met het opnemen van Energizers. Deze Energizers zijn beweegvideo’s bedoeld om meer mensen in beweging te krijgen. Sinds kort worden deze Energizers ook verstuurd naar scholen en leerkrachten die zich hier voor hebben aangemeld. Zij ontvangen de Energizer op papier en met een link naar een filmpje. Een wekelijkse inspiratie voor het onderwijs om meer te bewegen in en om de school. Binnenkort wordt er ook een start gemaakt met een buitenspeelspel.

Dit project is dus nog in volle gang, maar nu al een mooie manier om kinderen, ondanks Corona, in beweging te krijgen!

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.

    Top