Programmamanager Noud van Herpen over zijn eerste 100 dagen bij SSNB

Vandaag zitten mijn eerste 100 dagen als Programmamanager bij SSNB er op. In mijn nieuwe rol ben ik onder meer aan de slag gegaan met de meerwaarde van sport en bewegen binnen de openbare ruimte, het sociaal domein en maatschappelijke opgaven zoals verduurzaming. En nu na 100 dagen is het tijd om mijn inzichten te delen. Wat een toffe initiatieven heb ik de afgelopen maanden al langs zien komen! Ik wil er hier drie uitlichten:

1) Doortrappen
Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Inmiddels zijn er 11 Brabantse gemeenten aan de slag gegaan met Doortrappen en hebben zij een lokale coördinator aangesteld, nu de vraag: wie volgt?! Dus ben je geïnteresseerd in de werkwijze van Doortrappen en benieuwd naar de mogelijkheden in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op!

2) SSNB+ gemeenten
Ik ben heel erg blij met de lancering van het carrièrepad voor buurtsportcoaches. Dit valt ontzettend mooi samen met de stappen die wij momenteel zetten onder de noemer SSNB+ gemeenten. In dit project streven we naar nog méér samenwerking, méér kennisuitwisseling onderling en méér doorgroeimogelijkheden voor onze buurtsportcoaches. Dit is belangrijk voor de buurtsportcoaches die bij ons werken, maar bovenal interessant voor alle gemeenten/inwoners die we op deze manier de beste kans bieden om (nog) meer te gaan sporten en bewegen.

3) Webinar WBTR een groot succes!
Het webinar over de WBTR was één van de onlinesessies die we het afgelopen jaar hebben georganiseerd? Dit webinar werd gevolgd door meer dan 160 sportverenigingen! Het ondersteunen van deze sportverenigingen stopt natuurlijk niet op het moment dat alles weer open mag. Juist dan willen we hen verder gaan ondersteunen, om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke uitdagingen, waar we met sport en bewegen een oplossing voor willen bieden.

Bevlogen en betrokken collega’s
Het grootste inzicht is toch wel dat ik veel bevlogen en betrokken collega’s binnen onze organisatie zie. Niet alleen betrokkenheid bij onze organisatie maar ook bij elkaar. Neem bijvoorbeeld het mooie afscheid van onze collega Jan van Gils (na 20 jaar), maar ook persoonlijk naar elkaar toe. Iedere dag vraagt er wel een collega hoe het met de zwangerschap van mijn vrouw gaat. Ons tweede kindje kan nu elk moment komen. Die betrokkenheid, in combinatie met de bovenstaande inhoudelijke uitdagingen, maakt dat ik met ontzettend veel plezier terugkijk op de afgelopen 100 dagen. En tegelijkertijd kan ik niet wachten op wat er komen gaat, zowel voor onze organisatie als voor mijn gezin!

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Huis.

    Top