Roosendaalse jeugd in de zomermaanden in beweging!

De jeugd in de gemeente Roosendaal heeft zich niet hoeven vervelen gedurende de zomervakantie. In verschillende wijken zijn door de buurtsportcoaches van SSNB/RSD Beweegt activiteiten georganiseerd voor de Roosendaalse jeugd van 4 t/m 18 jaar.

Voor de kinderen t/m 12 jaar heeft een zeer geslaagde zesde editie van Summerfun plaatsgevonden. Dit jaar organiseerde SSNB voor het eerst twee weekprogramma’s. Vijfhonderd kinderen hebben gedurende zes weken deelgenomen aanactiviteiten als onder andere. Real Life Fortnite (lasergamen), Apenkooi en Jachtseizoen. Daarnaast hebben zij zich nog een middag mogen uitleven in het Springkussen Dorp in het voormalig RBC stadion. Gedurende de activiteiten en de weekprogramma’s is ook uitgebreid aandacht besteed aan het maken van gezonde lunch en gezonde snacks onder noemer van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) om kinderen bewust te maken van het belang van gezond en vers eten. Hierbij zijn lokale ondernemers betrokken als sponsors van gezonde, verse producten.

Ook voor de jongeren vanaf 13 jaar waren er gedurende de zomervakantie genoeg uitdagende activiteiten georganiseerd. Dit jaar heeft in Roosendaal namelijk de eerste editie van de Summer Games plaatsgevonden. De buurtsportcoaches en partners zijn gedurende de eerste twee weken van de zomervakantie met een caravaan door verschillende wijken in Roosendaal getrokken. Allerlei aanbieders van basketbal tot skaten, boksen en voetbal waren vier dagen in de week op een ander veld en/of plein in de wijk te vinden. Tijdens de resterende weken van de zomervakantie kon de jeugd zich inschrijven voor activiteiten op verschillende locaties, zoals het Sprinkussen Dorp, zwembad De Stok, koken met een chefkok, een stormbaan en bootcamp.

Al met al, een geslaagde zomer!

 

 

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vlag.

    Top