Fontys Sporthogeschool en Sportservice Noord-Brabant

Fontys Sporthogeschool en Sportservice Noord-Brabant intensiveren samenwerking rondom Bewegen in de Openbare Ruimte en de Beweegvriendelijke Omgeving

Fontys Sporthogeschool (FSH) en Sportservice Noord-Brabant (SSNB) werken al jaren samen rondom meerdere maatschappelijke uitdagingen. Denk hierbij aan het lokale partnership in Roosendaal waarin Sportkunde studenten, SSNB en gemeente Roosendaal samen werken aan het in beweging brengen en houden van de inwoners van Roosendaal. Een ander voorbeeld is het onderzoeksproject ‘Buurtsportcoach als katalysator voor beweegvriendelijke buurten‘ waarin we in een consortium van partners samen gewerkt hebben aan de online leeromgeving www.beweegvriendelijkebuurt.nl. Aan de hand van kennis en instrumenten helpen we de buurtsportcoach op weg met het werken in en aan een beweegvriendelijke omgeving. De online leeromgeving is een basis voor de cursus BIOR, die SSNB en FSH samen verzorgen. In de cursus vertalen we kennis en instrumenten naar de eigen praktijk van cursisten

Wat betekent deze samenwerking nu voor gemeenten?

We zien namelijk dat het vertalen van theorie naar praktijk nog best lastig kan zijn. Dat ervaart ook onze partner Kenniscentrum Sport en Bewegen (KCSB) die ons de vraag heeft gesteld om in kaart te brengen waar gemeenten nu tegenaan lopen als het gaat om de thema’s Bewegen in de Openbare Ruimte (BIOR) en Beweegvriendelijke Omgeving (BVO). En ook bij SSNB zien we een toename in het aantal vragen van gemeenten rondom dit thema. In de gemeente Roosendaal zijn we momenteel bezig met een vraag rondom programmering en beheer van Urban Sports- en Speelpark Stadsoevers. En als vervolg starten we (gemeente Roosendaal-FSH-SSNB) een onderzoeksproject waarbij inzichten en geleerde lessen ophalen die relevant zijn voor andere gemeenten.
Of het nu gaat om een braakliggend terrein, de invulling van omgevingsplannen meer vanuit gezondheidsbevordering dan vanuit gezondheidsbescherming, de (her)-ontwikkeling van een sportpark, de uitwerking van uw lokale sportakkoord, we verbinden onderzoeksresultaten, praktijk, uitvoering én ons netwerk. Zo komen we tot een concrete oplossingsrichting van het vraagstuk.

Ervaart u uitdagingen of heeft u vragen rondom BIOR/BVO, laat het dan weten aan Noud van Herpen en hij zal samen met FSH en KCSB u verder helpen.
Contactgegevens Noud van Herpen: n.v.herpen@ssnb.nl of 06-34472848

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

    Top