Uniek Sporten Sportcafé

SSNB ondersteunt de Uniek Sporten loketten uit Noord-Brabant bij verschillende projecten. Waaronder het aanleveren van een format waarmee de Uniek Sporten loketten een Sportcafé voor sportaanbieders en -verenigingen kunnen organiseren.

Anne Boidin, projectmanager Inclusief Sporten en Bewegen, is aan de slag gegaan met het uitwerken van het format dat Beweegcoaches van Uniek Sporten kunnen toepassen in de eigen regio, zowel fysiek als digitaal, dit met als doel:

  • Sportaanbieders kennis te laten maken met Uniek Sporten en de Sportcoaches uit de regio;
  • Het uitwisselen van kennis en expertise binnen de regio op het gebied van inclusief sporten;
  • Het verbinden van Sportaanbieders en organisaties die werken met de doelgroep van Uniek Sporten binnen de regio;
  • Het Inclusief Sporten en bewegen verbinden binnen de regio in samenwerking met elkaar.

SSNB ontlast hierbij de Beweegcoaches van Uniek Sporten en biedt kansen, aanbod en aanpak binnen de Provincie Noord-Brabant om Uniek Sporten gelijkwaardig op de kaart te zetten. 

Meerdere gemeenten hebben interesse getoond in het aanbod waardoor er in 2021 zes sportcafés georganiseerd gaan worden, waarvan er al één heeft plaatsgevonden. Uniek Sporten Zuid Brabant en de Peel (gemeente Helmond, gemeente Laarbeek, Gemeente Deurne, Gemeente Gemert-Bakel, gemeente Someren en Gemeente Asten) sloegen de handen in één om gezamenlijk op 23 februari een digitaal sportcafé te organiseren. Met een opkomst van 20 organisaties/verenigingen was het een geslaagde interactieve online bijeenkomst. Tijdens het interactieve onderdeel waarbij de aanwezigen samen tot gezamenlijke probleemstellingen, oplossingen en eerste stappen in een plan van aanpak kwamen, werd vooral duidelijk dat het onderwerp financiën nog veel vragen opwekt in de regio. Een mooi onderwerp om als Beweegcoach mee aan de slag te gaan!

In de komende tijd worden er in meer regio’s een aantal sportcafés georganiseerd. Wanneer blijkt dat het onderwerp Financiën provincie breed een uitdaging is, dan zullen we vanuit SSNB gaan bekijken hoe we dit kunnen gaan ondersteunen.

Benieuwd geworden naar het organiseren van een eigen Uniek sporten Sportcafé? Neem dan contact op met Anne Boidin door te mailen of bellen naar;  a.boidin@ssnb.nl, 06 – 148 733 04.

 

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vrachtwagen.

    Top