Volwassenenfonds neemt financiële drempel om te sporten weg

“Mooi dat het Volwassenenfonds de financiële drempel om mee te doen aan sport en cultuur wegneemt”

Een miljoen mensen in Nederland heeft geen geld om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. Het Volwassenenfonds gelooft dat dit juist belangrijke ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. Sport en cultuur is leuk, gezond én goed voor de sociale samenhang en contacten. En daarom wil het fonds dit voor iedereen toegankelijk maken. In navolging van het succesvolle Jeugdfonds Sport & Cultuur is er nu ook het Volwassenenfonds.

Kracht van sport als middel niet onderschatten

Brenda Wetzel (37) onderschrijft bevlogen het belang van sport en cultuur, juist voor mensen voor wie deelname niet vanzelfsprekend is. Als 4-jarige begon ze zelf met kleutergym en is sindsdien nooit meer gestopt met sporten. Fanatiek turnen, trampolinespringen, training geven: een leven zonder sport is voor haar ondenkbaar. De moeder van drie jonge kinderen is voorzitter van wijksportvereniging Kalsdonk in Roosendaal.

Kracht van sport als middel niet onderschatten

Daar ziet ze dat sporten niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. “In deze wijk was de sportparticipatie schrikbarend laag. Verschillende factoren speelden daarbij een rol. Krappe beurzen, verschillende culturele achtergronden, weinig sportaanbod in de buurt. Bij ons kunnen inwoners tegen een kleine vergoeding deelnemen aan allerlei activiteiten: dansen voor kleuters, tienersport, vrouwensport, bewegen voor ouderen. We sluiten echt aan bij de vraag van de bewoners. Het geeft veel voldoening om te zien dat zoveel mensen fanatiek en met plezier elke week bij ons sporten.”

Sport maakt écht verschil, daarvan is Brenda overtuigd: “Het haalt mensen uit een sociaal isolement, of kan juist voorkomen dat ze erin terecht komen. Als sportmaatjes let je op elkaar en zorg je dat je in contact blijft. We moeten sport als middel zeker niet onderschatten. Heel fijn dat we daar als wijksportvereniging aan kunnen bijdragen. Nog mooier zou het natuurlijk zijn als het reguliere aanbod echt inclusief zou zijn, zodat iedereen daar gewoon mee kan doen. Ik vind het heel mooi dat het Volwassenenfonds de financiële drempel om mee te doen aan Sport & Cultuur wegneemt.”

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vliegtuig.

    Top