Volwassenenfonds Sport & Cultuur gelanceerd

Vanaf januari 2020 is het zo ver, het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is een feit! Één miljoen Nederlanders hebben geen geld om deel te nemen aan sport- of culturele activiteiten. Het Volwassenenfonds gelooft dat dit juist belangrijke ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. Sport en cultuur is namelijk leuk, gezond én goed voor de sociale samenhang en contacten. Daarom willen we, in navolging van het Jeugdfonds, sport en cultuur voor iedereen toegankelijk maken!

Wat doet het Volwassenenfonds?

  • Het Volwassenenfonds maakt sport en cultuur mogelijk voor volwassenen (18+) die leven rond het bestaansminimum.
  • Inleg en voorwaarden worden bepaald door de gemeente.
  • Het fonds zorgt voor communicatiemiddelen, actueel inzicht, een jaarrekening, de afhandeling van aanvragen en de uitbetaling aan de sport- en cultuuraanbieders.
  • Een coördinator van het fonds ondersteunt het netwerk aan intermediairs. Hij of zij is het vaste aanspreekpunt voor de gemeente.

Heeft het Volwassenenfonds je interesse gewekt en zou je graag meer informatie ontvangen? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl! Voor vragen over het volwassenenfonds in Brabant kun je contact zoeken met Demy Weertman via d.weertman@ssnb.nl, specialist Inclusief Bewegen.

Webredactie SSNB
Contactformulier

    Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van SSNB

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.

    Top