Mariëlle Zijlstra

Mariëlle Zijlstra over haar werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Samen projecten voor een gezonde leefstijl van de grond krijgen”

“Als ik zelf naar de sportschool ga dan ervaar ik de waarde van sport optimaal. Ik vind er zoveel meer dan alleen sport. Energie, rust, verbinding, ontlading, vertrouwen. De trainer leest de groep als geheel en weet tegelijk zijn les op iedereen persoonlijk af te stemmen. Dat voelt heel erg gezien. Het maakt niet uit in wat voor mood ik ben. Hij haalt alles eruit wat erin zit.”

Voor Mariëlle Zijlstra betekent sport duidelijk meer dan een wekelijkse trainingsuurtje. Dat was al zo toen ze als kind fanatiek zwom, in haar jeugdjaren als ski-instructeur werkte, als student koos voor de sportacademie en sportmanagement en tegenwoordig in haar werk bij SSNB.

Ondersteunen en enthousiasmeren

In haar rol als programmaregisseur van GUUS beweegt je in Uden stuurt Mariëlle Zijlstra een team van beweegprofessionals aan. “Onze buurtsportcoaches zijn actief op allerlei domeinen. Denk aan onderwijs, kinderopvang, zorg, welzijn en sportverenigingen. Ik vind het fijn om mijn team te kunnen ondersteunen en enthousiasmeren. Om iedereen op z’n eigen kwaliteiten in te zetten en zo het beste resultaat te behalen voor de Udense inwoners, van jong tot oud.”

Daarnaast zorg ik ook voor de verbinding met en tussen allerlei partners. Samen krijgen we projecten en activiteiten van de grond die bijdragen aan een gezonde leefstijl voor alle Udenaren. Nieuwe initiatieven realiseren door samenwerking, daar word ik blij van. Zeker als we daarbij verschillende partijen en domeinen aan elkaar kunnen verbinden.”

Neuzen dezelfde kant op

We hebben de afgelopen jaren als team veel bereikt. Van verschillende losse opdrachten en initiatieven vormen we nu één geheel onder de vlag van GUUS beweegt je. De neuzen staan dezelfde kant op, iedereen denkt in een breder perspectief mee. Buiten je eigen opdracht en comfortzone kijken. Dat hebben we samen voor elkaar gebokst, ik ben echt trots op mijn team!”

Vanuit mijn rol als regisseur Bewegen en Sport houd ik mij lokaal in Uden bezig met inzet van sport en bewegen als doel en als middel. Als aanjager, verbinder of adviseur is het doel om alle inwoners van Uden gezond en vitaal te laten voelen. Natuurlijk doe ik dit niet alleen maar met een team van regisseurs en buurtsportcoaches.

Top