Patrick de Klerk

Patrick de Klerk over zijn werk bij SSNB en passie voor sport (9 april 2020)

“Spelenderwijs ontdekken wat sport allemaal te bieden heeft”

Patrick de Klerk kan het zich nog levendig voorstellen. De adrenaline die hij voelde toen hij in zijn debuutwedstrijd voor het eerste elftal van zijn club scoorde. “In mijn beleving ontplofte de tribune, een magisch moment. En drie minuten later schoot ik weer raak! Helemaal fantastisch!” De nummer 10 is niet alleen op het voetbalveld doelgericht. Ook als coördinator van het beweegteam van SSNB in Roosendaal gaat hij voor resultaat.

Resultaatgericht

“Ja, ik wil wel dingen voor elkaar krijgen, ik ben zeker prestatiegericht. Soms zelfs iets té. Ik kan ook helemaal niet tegen mijn verlies,” lacht Patrick. Maar deze eigenschap maakt wel dat hij samen met zijn team van 16 buurtsportcoaches en vakleerkrachten de inwoners van Roosendaal volop in beweging krijgt.

“Elke dag zijn we op allerlei terreinen voor veel diverse doelgroepen actief. Op basisscholen verzorgen we gymlessen en naschools aanbod. In de wijken zetten onze buurtsportcoaches zich in voor jong en oud en voor kwetsbare doelgroepen. En met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) focussen we niet alleen op sport en bewegen maar ook op voeding en een gezonde leefstijl.”

Van en voor iedereen

Een van zijn favoriete activiteiten? Dat is toch wel de marathon van Roosendaal. “Dit evenement wordt met veel verschillende partijen samen georganiseerd. Ook met ons eigen team zijn we op diverse fronten betrokken. De vakleerkrachten enthousiasmeren de kinderen voor de kidsrun, vanuit JOGG zorgen we voor water en gezonde snacks en de buurtsportcoaches zijn actief als vrijwilliger of loper. De marathon is echt van en voor iedereen!”

Een leven lang sporten

Elk jaar lopen er bijna 100 (!) sportstudenten van CIOS en Fontys mee met het team in Roosendaal. “Het is leuk om deze groep een leerwerkplek te bieden en ze te helpen bij hun ontwikkeling. Zodat ook zij zich straks kunnen manifesteren.

Het bijdragen aan een goed fundament is ook van betekenis bij ons werk met kinderen. We leggen de basis voor een leven lang sporten. Mijn dochter van vier is nu ook volop aan het onderzoeken wat ze leuk vindt. Turnen, dansen, handballen: heel mooi om door de ogen van een kind spelenderwijs te ontdekken wat sport allemaal te bieden heeft.”

Top