(Extra) trots op SSNB Team NB gemeente Vught!

27 september 2024

Op 26 september 2024 vond het jaarlijkse congres van Vereniging Sport & Gemeenten (VSG) plaats en tijdens dit congres werd ook de prijs voor Sportgemeente van het Jaar 2024 uitgereikt. Onze eigen SSNB Team NB gemeente Vught was één van de laatste vier gemeenten die kans maakten op deze prachtige titel, maar trokken nét niet aan het langste eind. Maar ondanks dat de titel niet naar de gemeente ging, overheerst een trots gevoel.

Samen met Valentine Kortbeek, Coördinator in SSNB Team NB gemeente Vught, blikken we kort terug op deze speciale avond.

Een grote glimlach is de ochtend na het congres te zien op het gezicht van Valentine. De trots is te horen in haar stem. Valentine: “Ik ben er super trots op dat we in al die jaren met alle partners in gemeente Vught een hele krachtige samenwerking hebben opgebouwd. Want je doet het niet alleen, we brengen onze inwoners met zijn allen in beweging. Dat we nu waren genomineerd als Sportgemeente van het Jaar is een kers op de taart en een beloning voor iedereen die hier zo hard voor werkt”.

Het succes van de Vughtse initiatieven

Binnen de gemeente Vught worden, mede dankzij onze buurtsportcoaches van MOVE Vught, dagelijks inwoners van jong tot oud in beweging gebracht door middel van prachtige initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van verschillende beweegvoorzieningen, het razend populaire Vughts Voetbal Toernooi waar de inschrijvingen binnen enkele minuten vol zitten en het organiseren van Walking Football. En zo zijn er nog tientallen succesvolle activiteiten en initiatieven te noemen.

Maak kennis met MOVE Vught

Het effect van de inzet en energie is te zien: 82% van de Vughtenaren beweegt minimaal 1x per week en 58% voldoet aan de beweegrichtlijn (landelijk ligt dit percentage op 49%). Daarnaast floreren de verenigingen: bijna de helft van de inwoners van gemeente Vught is lid van een van de sportverenigingen.

MOVE Vught

In het nieuwsbericht van Gemeente Vught wordt dit succes mede gewijd aan de inzet van onze buurtsportcoaches van MOVE Vught. Zij zijn al meer dan 10 jaar niet meer weg te denken binnen de gemeente. Van het letterlijk in beweging brengen van inwoners tot en met het adviseren en ondersteunen van sportaanbieders.

Deze nominatie brengt alleen maar extra inspiratie en motivatie. “We zijn nog lang niet klaar. Er gaan mooie dingen gebeuren, dus hou ons in de gaten”, aldus Valentine.